Τρίτη 17 Ιουλίου 2007

Σφοδρή επίθεση Τσαλαπάτη σε Τρίμη

Δριμεία επίθεση εναντίον του γενικού γραμματέως της Ε.Σ.Η.Ε.Α., Δημήτρη Τρίμη, εξαπέλυσε ο α΄αντιπρόε-δρος της Ενώσεως -και πρόεδρος της Π.Ο.Ε.ΣΥ.- Δημήτρης Τσαλαπάτης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής της "Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων" (Κ.Ε.Δ.) κατηγορεί τον κ. Τρίμη ότι έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδιο μετατροπής της Ε.Σ.Η.Ε.Α. σε ανώνυμη εταιρεία και ότι επιδιώκει τη δημιουργία ακυβερνησίας στο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων της Αθήνας, μεθοδεύοντας την αποστασία των μελών του Δ.Σ. της Ενώσεως.

Αναφερόμενος, επίσης, στην παράταξη του Δ. Τρίμη, "Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος", επιτίθεται με σφοδρότητα στα τρία εκλεγμένα στο διοικητικό συμβούλιο μέλη της, αλλά και στον... υπερήλικα καθοδηγητή τους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Κ.Ε.Δ. έχει ως ακολούθως:

"Σχέδιο μετατροπής της ΕΣΗΕΑ σε ανώνυμη εταιρία βρίσκεται σε εξέλιξη με όσα αυτό συνεπάγεται για την ενημέρωση και τα συμφέροντα του κλάδου. Η πρωτοφανής μεθόδευση των τριων της «Συσπείρωσης - Δούρειος Τύπος» στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και του υπερήλικα καθοδηγητή τους, αποσκοπεί να δημιουργηθεί ακυβερνησία στην Ένωση.

Κάτι που έρχεται γάντι στις κυβερνητικές και άλλες πολιτικές μεθοδεύσεις όσο και στην εργοδοτική αυθαιρεσία, σε όλα τα Μέσα. Το σχέδιο προβλέπει:

1. Την καταρράκωση του πολιτισμού της απλής αναλογικής.
2. Την αμφισβήτηση του ενωτικού - αντιπροσωπευτικού και λειτουργικού προεδρείου με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων αναλογικά.
3. Την υιοθέτηση νομικής αντίληψης ότι η λειτουργία των συνδικαλιστικών σωματείων μπορεί να εξομοιωθεί με τον τρόπο διοίκησης ανωνύμων εταιριών, επικαλούμενη το νόμο 2190/1920 περί ΑΕ.
4. Την επιδίωξη κλίματος αποστασίας, μεταξύ των μελών του ΔΣ για να εξασφαλίσουν οι εμπνευστές του την επικράτησή τους με την άγρα έξι ψήφων -απ' όπου και αν είναι, για να περάσει το σχέδιό τους. Ώστε αντί για πρόεδρος και γ. γραμματέας να υπάρχει κάτι σαν διευθύνων σύμβουλος.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ από την πρώτη στιγμή έχει δηλώσει την αντίθεση της, διακηρύσσοντας: «ΟΧΙ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΕΛ-ΔΕ» και έχει ζητήσει άμεση συγκρότηση ενωτικού-αντιπροσωπευτικού προεδρείου που να μπορεί όμως να λειτουργεί και όχι πχ με γραμματέα που να αρνείται να υπογράψει τις ΣΣΕ για τις αυξήσεις και να υπονομεύει τις αυξήσεις των συντάξεων κλπ.

Η ΚΕΔ με συνέπεια στις διακηρύξεις της αλλά και στις προτεραιότητες του κλάδου, οφείλει να επισημάνει τις δεσμεύσεις για τα κεκτημένα μας για τα οποία υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια αποφάσεων στα πρακτικά του ΔΣ της Ένωσης και αφορούν

- Μέτρα για την άμεση μείωση της ανεργίας. (Προτείνουμε συγκεκριμένο σχέδιο απόφασης)

- Μέτρα «για την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας και της απασχόλησης των συναδέλφων στον δημόσιο τομέα». (προτείνουμε συγκεκριμένο σχέδιο απόφασης)

- Μέτρα για την άμεση και αυστηρή εφαρμογή των ΣΣΕ σε όλα τα μέσα ενημέρωσης. (Ζητάμε την πιστή τήρηση όσων προβλέπουν οι ΣΣΕ, αλλά δεν εφαρμόζονται στην πράξη σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης (πχ ηλεκτρονικά μέσα, οικονομικές εφημερίδες, απογευματινές, αθλητικές κλπ) και κυρίως την πληρωμή ολόκληρης της αμοιβής της εργασίας για Κυριακή, Σάββατο, αργίες, αντικαταστάσεις και με πρόταση ωραρίου)

- Μέτρα για «την τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας σε όλα τα ΜΜΕ». (Ζητάμε τη δημιουργία τριμελών επιτροπών δημοσιογραφικής δεοντολογίας σε κάθε μέσο ενημέρωσης. Τα δύο μέλη θα ορίζονται από τον εργοδότη (π.χ. ο διευθυντής και ο διευθυντής σύνταξης) και το τρίτο μέλος θα εκλέγεται από τους εργαζόμενους).

- ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ δέσμευση όλων ότι δεν απειλούνται με έξωση από την ΕΣΗΕΑ οι συνταξιούχοι μας. Και ότι δεν καταργείται το αγγελιόσημο, που προτείνουν κάποιοι από το ΔΣ.

Αν οποιοδήποτε εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, διαφωνεί έστω και σε ένα σημείο, έστω και σε μία πρόταση ή λέξη, παρακαλούμε να μας το πεί. Αν δεν θέλει να το πεί σε μας, παρακαλούμε τα μέλη της ΕΣΗΕΑ που ψήφισαν όσους είναι στο σημερινό ΔΣ να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ να τους εξηγήσουν σε τι διαφωνούν με τις προτάσεις μας.

Όλοι οι δημοσιογράφοι έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν, τι ακριβώς ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να δεχτούν πίσω από τις κλειστές πόρτες οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: