Τρίτη 3 Ιουλίου 2007

Έφερες αποκλειστικότητα; Απολύεσαι!

Το καλοκαίρι φαίνεται ότι... ανοίγει την όρεξη των εργοδοτών για απολύσεις!

Τελευταίο θύμα της εργοδοτικής "πείνας" έπεσε η δημοσιογράφος Βερόνικα Τοντόρ, η οποία απελύθη από τον τηλεοπτικό σταθμό Alter.
Η ειρωνεία είναι ότι η -ρουμανικής καταγωγής- συνάδελφος συνέβαλε καθοριστικά στην προσέγγιση του κακοποιού Κώστα Πάσσαρη (από την Αννίτα Πάνια), η συνέντευξη του οποίου προβλήθηκε πρόσφατα από το Alter και θεωρήθηκε μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία.

Η ιδιοκτησία του Alter φρόντισε να την... επιβραβεύσει γι' αυτή της την επιτυχία, απολύοντάς τη (!), όπως εύστοχα σημειώνει το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Οι εργαζόμενοι στο κανάλι φοβούνται, πάντως, ότι θα ακολουθήσουν και άλλες απολύσεις και ζητούν της προστασία της Ένωσης Συντακτών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Ε.Σ.Η.Ε.Α.:

"Νέα ήθη και πρακτικές φαίνεται να εισάγει η εργοδοσία του ALTER. Αντί να επιβραβεύει τον συντάκτη για την εργασία του, τον απολύει.

Θύμα της νέας αυτής αντίληψης η συνάδελφος Βερόνικα Τοντόρ η οποία ύστερα από πρόσφατη δημοσιογραφική επιτυχία της απολύθηκε με το πρόσχημα της μείωσης του προσωπικού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την αντεργατική και καταχρηστική απόλυση της συναδέλφου. Ο σεβασμός στην ενημέρωση απαιτεί πρωτίστως σεβασμό των ανθρώπων που την υπηρετούν.

Απολύσεις όπως αυτή, που προσβάλλουν τους ίδιους τους δημοσιογράφους και το έργο τους, πέραν του παράνομου και καταχρηστικού χαρακτήρα τους, επιδιώκουν και τη δημιουργία κλίματος φόβου και ανασφάλειας μεταξύ των εργαζομένων.

Δηλώνει δε κατά τρόπο κατηγορηματικό ότι η εργοδοτική αυθαιρεσία δεν θα περάσει και θα αγωνιστεί για την επαναπρόσληψη της συναδέλφου χρησιμοποιώντας όλα τα νόμιμα δικαστικά και εξώδικα μέσα".

3 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ο Νικολακης αρχισε για τα καλα τη δουλεια στο καναλι...
Και τη φημη την ειχε ο Ευαγγελατος...

Simos είπε...

Πολύ συγκινητική η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ. Τώρα η δημοσιογράφος θα αισθάνεται σούπερ! Εκτός από ανακοινώσεις κάνει και άλλα πράγματα η ένωση ή μόνο αυτό;

Και κάτι άλλο, συμπαράσταση στη συνάδελφό σας που έχασε τη δουλειά αλλά και, μεταξύ μας, ποιος θεωρεί μεγάλο δημοσιογραφικό επίτευγμα τη συνέντευξη με έναν απάνθρωπο; Άσχετο βέβαια αυτό με την απόλυση αλλά ήθελα να το σχολιάσω...

Ανώνυμος είπε...

Ιδια μουν@#$%^να ειναι και ολα τα αφεντικα οπως κι αν λεγονται. Κριμα για την κοπελα που εχασε τη δουλεια της. Προφανως το μπερμπαντικο διδυμο του καναλιου θα καλυψει το κενο με καποια αλλη προσληψη ΠΑΝΤΑ ομορφης και νεαρης συναδελφου.