Πέμπτη 26 Ιουλίου 2007

Νέα απόλυση στον Alpha 98,9

Στη δέκατη -γι' αυτό το καλοκαί-ρι- απόλυση εργαζο-μένου προχώ-ρησε η διοίκηση του ραδιοφώνου του Alpha το απόγευμα της Τετάρτης.

Η δημοσιογράφος του σταθμού Έλενα Αλεξοπούλου εκλήθη στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου και γενικού διευθυντή του ραδιοφώνου, Βασίλη Θωμόπουλου, ο οποίος της κοινοποίησε -με συνοπτικές διαδικασίες- την απόλυσή της. Η συνάδελφος εργαζόταν στο τμήμα παραγωγής ηχογραφημένων ρεπορτάζ επί σειράν ετών και είχε σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου.

Σε διάστημα 60 ημερών, εξεδιώχθησαν άλλοι 9 εργαζόμενοι του Alpha 98,9, κυρίως δημοσιογράφοι, αλλά και υπάλληλοι που στελέχωναν το τμήμα μουσικών επιμελητών, το τμήμα παραγωγών εκπομπών και το εμπορικό τμήμα.

Το ραδιόφωνο του Alpha έχει αποψιλωθεί πλήρως. Η δραματική υποστελέχωση νευραλγικών τομέων του σταθμού, έχει κάνει τον Alpha 98,9 να υπολειτουργεί (τα δελτία ειδήσεων σταματούν το μεσημέρι τα Σαββατοκύριακα και στις 10 το βράδυ τις καθημερινές, βασικές κατηγορίες ρεπορτάζ δεν καλύπτονται, οι βάρδιες είναι μονοπρόσωπες ή έχουν καταργηθεί εντελώς κ.λπ.). Όπως μας καταγγέλλουν εργαζόμενοι του σταθμού, επίκεινται και άλλες απολύσεις μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο.

Ανθ' ημών Χιώτης;

Εντωμεταξύ, έντονη είναι η φημολογία που θέλει τον Βασίλη Θωμόπουλο να αποχωρεί από το ραδιόφωνο του Alpha και τη θέση του να καταλαμβάνει ο πολιτικός συντάκτης του "Βήματος" Βασίλης Χιώτης (εργαζόταν στον σταθμό μέχρι τον Ιούνιο του 2006, συμπαρουσιάζοντας εκπομπή με τον Βασίλη Σκουρή του "Έθνους"). Κι ενώ σύμφωνα με κύκλους της δημοσιογραφικής πιάτσας οι υπογραφές έχουν ήδη πέσει, πηγές της Κάντζας διαψεύδουν κατηγορηματικά την πληροφορία.

Οι εργαζόμενοι, πάντως, ζητούν την άμεση παρέμβαση της -ακέφαλης- Ε.Σ.Η.Ε.Α., η οποία μέχρι τώρα δεν έχει εκφράσει βούληση να παρέμβει δυναμικά, παρά τις καρατομήσεις δέκα υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: