Κυριακή 10 Ιουνίου 2007

Συνεδριακός mediοτουρισμός

Το καλοκαι-ράκι ήρθε, ο υδράρ-γυρος ανεβαίνει μέρα με τη μέρα όλο και πιο ψηλά και τα ρεπορτάζ "ψυγείου" (που... βαφτίζονται "έρευνες"!) δίνουν και παίρνουν στα ελληνικά μίντια.
Την ίδια ακριβώς στιγμή, οι "ψαγμένοι" (αλλά και οι... "διακοπάκηδες"!) δημοσιογράφοι δίνουν το καθιερωμένο ραντεβού τους στη Σαμοθράκη, για το ετήσιο θερινό δημοσιογραφικό συνέδριο, ενώ λίγο πιο δυτικά, στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον συνέδριο με θέμα τις νέες μορφές τυπογραφίας.
΄
Το 15ο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Σαμοθράκης, στο οποίο θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 400 δημοσιογράφοι, θα έχει φέτος πέντε θεματικές ενότητες. Οι εργασίες του θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 21 Ιουνίου και θα λήξουν την Κυριακή 24 του μήνα.
Πάρτε μια γεύση από το τι θα συζητηθεί φέτος στη Σαμοθράκη - μεταξύ τυρού και αχλαδίου, βεβαίως-βεβαίως!

ενότητα: "Πετρελαιαγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη: οι διακρατικοί δρόμοι της ενέργειας και ο ρόλος των Μ.Μ.Ε."
ενότητα: "Αγωγές για τη φίμωση του τύπου"
ενότητα: "Free press"
ενότητα: "Ο Τύπος με τα δώρα: Μόδα που δεν περνάει ή ανάγκη;"
ενότητα: "Δημοσιογράφοι, πνευματικά δικαιώματα και freelance εργασία"

Μέσα στο... μενού συμπεριλαμβάνονται, όπως κάθε χρόνο, δεξιώσεις, εσπερίδες, ξεναγήσεις και μουσικές εκδηλώσεις! Διοργανωτές του συνεδρίου είναι η Νομαρχία Έβρου, ο Δήμος Σαμοθράκης και οι έξι δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 25510 36823 και 22356.

Μεταφερόμαστε στην καλοκαιρινή συμπρωτεύουσα (η Χαλκιδική είναι πάντα κοντά για βουτιές, μετά τις εργασίες του συνεδρίου!), όπου την ίδια περίοδο (20-23 Ιουνίου) θα πραγματοποιηθεί το 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο Τυπογραφίας και Οπτικής Επικοινωνίας, με θέμα "Από τη λέξη στην εικόνα".

Το συνέδριο έχει αποκτήσει διεθνές κύρος και η παρουσία όσων δραστηριοποιούνται στο χώρο της τυπογραφικής σχεδίασης και παραγωγής, της επικοινωνίας και των εκδόσεων θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ.

Μεταξύ των συνέδρων και των ομιλητών θα είναι Έλληνες και ξένοι επαγγελματίες του χώρου, ακαδημαϊκοί και φοιτητές. Παράλληλα, θα υπάρχουν εκδηλώσεις με συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, ντιμπέιτ, εκθέσεις, διαγωνισμούς και προβολή των νέων τεχνολογικών επιτευγμάτων που αφορούν στην τυπογραφία και στην οπτική επικοινωνία.

Το συνέδριο θα στεγαστεί στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε τα τηλέφωνα 2310 891 743 και 891 741.
;
ΣΤΑΜΠΑ-ΣΧΟΛΙΟ: Συνεδρία και χαρά!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πλάτσα πλούτσα εμείς πότε θα πάμε στο συνέδριο;;
Καμια άδεια ρεεεεεεεεεεε