Τρίτη 12 Ιουνίου 2007

Βας-Βας, το πρόστιμο θα το φας!

Βας-βας (κατά το... φιρί-φιρί) το πήγαινε η Αννίτα Πάνια να το "φάει" το πρόστιμο του Ραδιοτηλεοπτικού!

Όπως είχαμε γράψει από τις 5 Ιουνίου, σήμερα, Τρίτη, επρόκειτο να συνεδριάσουν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.) προκειμένου να αποφασίσουν έαν πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο στην εκπομπή του Alter "Je t' aime", για υποβάθμιση της ποιότητας του εκπεμπόμενου τηλεοπτικού προγράμματος.
Για το λόγο αυτό, το μέλος του Συμβουλίου, Νέστωρ Κουράκης, είχε επιφορτιστεί -από την περασμένη Τρίτη- με το καθήκον της σύνταξης και υποβολής εισήγησης, στην οποία θα περιλαμβάνονταν τα "έργα και οι ημέρες" της κυρίας Πάνια και της παρέας της... Όπερ και εγένετο.

Στη συνεδρίαση του Ε.Σ.Ρ., που ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι, αποφασίστηκε να επιβληθεί πρόστιμο ύψους 200 χιλιάδων ευρώ στο Alter για την εκπομπή της Αννίτας Πάνια "Je t' aime", με το αιτιολογικό ακριβώς της "υποβάθμισης ποιότητας προγράμματος".

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία. Αρχικά, μειοψήφησαν πέντε (!) από τα 7 μέλη του Ε.Σ.Ρ., προτείνοντας άλλη ποινή. Πρώτος μειοψηφήσας ήταν ο... ίδιος ο εισηγητής του προστίμου, Νέστορας Κουράκης, ο οποίος πρότεινε να επιβληθεί πρόστιμο 100 χιλιάδων ευρώ. Μειοψήφησε, επίσης, ο αντιπρόεδρος του Οργάνου, Δημήτρης Χαραλάμπης, που πρότεινε, απλώς, μεταβολή της σήμανσης της εκπομπής ("ακατάλληλο για ανήλικους").

Πρότειναν να "κοπεί" η Αννίτα
Αξιοση-μείωτο είναι το γεγονός ότι τα υπόλοιπα μέλη του Ε.Σ.Ρ. που μειοψή-φησαν (Ίρις Αυδή, Εύη Δεμίρη και ο ίδιος ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Ιωάννης Λασκαρίδης) πρότειναν την οριστική διακοπή της εκπομπής! Ζήτησαν, δηλαδή, να απαγορεύσει το Ε.Σ.Ρ. τη μετάδοση του "Je t' aime" (βέβαια, δεν είναι τόσο... τραγικό όσο ακούγεται, διότι σε αυτή την περίπτωση η Αννίτα θα μπορούσε να επανέλθει την επόμενη κιόλας ημέρα με το ίδιο "κόνσεπτ" εκπομπής, αλλά με διαφορετικό τίτλο! Το "κόλπο" είναι παλιό, καλό και... δοκιμασμένο στο παρελθόν από την Τατιάνα Στεφανίδου...).

Όμως, ο Ν. Κουράκης και ο αντιπρόεδρος του Ε.Σ.Ρ. τάχθηκαν την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή υπέρ του προστίμου των 200 χιλιάδων ευρώ, γέρνοντας την "πλάστιγγα" υπέρ της πρότασης αυτής (με πλειοψηφία 4 μελών, έναντι 3) κι έτσι η ανθρωπότητα και ο ελληνισμός θα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι, γνωρίζοντας ότι η αγαπημένη τους εκπομπή-ντοκιμαντέρ θα συνεχίσει να προβάλλεται κανονικά!

Τα μέλη του Συμβουλίου θα απευθύνουν, παράλληλα, σύσταση στο σταθμό, προκειμένου να μεταφερθεί η εκπομπή σε χρονική ζώνη μη προσιτή στους ανήλικους (αλήθεια, υπάρχει τέτοια;) και, συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα έως την Πέμπτη από τις 22:30 μ.μ. και μετά, και από την Παρασκευή έως την Κυριακή από τις 23:00 και μετά (έτσι πετυχαίνουν να μην παρακολουθούν την εκπομπή τα άτομα κάτω των... 6 ετών, που πράγματι κοιμούνται εκείνη την ώρα!).

Ο πρόεδρος του Ε.Σ.Ρ., Ιωάννης Λασκαρίδης, ανέφερε ότι πολλά μέλη του Συμβουλίου υποστήριξαν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ότι στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια "γελοιοποιείται η ιδιορρυθμία κάποιων ανθρώπων, οι οποίοι διασύρονται στην κοινωνία".
Ν' αγιάσει το στόμα του!

ΣΤΑΜΠΑ-ΣΧΟΛΙΟ: Save Annita!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλι λίγα της έβαλαν της Φραντζόλας

114ΛΕΞΕΙΣ είπε...

Την γλύτωσε από το ΡΔΣ. Τι υπάρχει "πάνω" από αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Padrazo:

Η ύποπτη ατολμία και αδιαφορία των πολιτικών κομμάτων. Τα μέλη του Ε.Σ.Ρ. διορίζονται από τη Βουλή. Η θητεία τους έχει λήξει εδώ και δύο χρόνια, όπως παραμένουν στη θέση τους.
Το Ε.Σ.Ρ. εξακολουθεί να είναι ένα όργανο χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες και χωρίς τα μέσα για να επιτελέσει το σκοπό του.

Τι συμφέρον υπάρχει πίσω από όλα αυτά;

Η διαπλοκή κομμάτων-καναλαρχών ζει και βασιλεύει...

Ανώνυμος είπε...

Α ναχαθείτε αλήτες

Ανώνυμος είπε...

diaploki? ti tha pei ayti h lexi? kserete den zw stin ellada ki de kserw ti tha pei ayti h lexi..