Κυριακή 3 Ιουνίου 2007

Οι δημοσιογράφοι ψηφίζουν (Πώς;)

Οι εκλογές της ΕΣΗΕΑ έφτασαν! Κι επειδή ο καλός... στρατιώ-της δεν αρκεί να μην ξεχάσει το όπλο του στη μάχη, αλλά πρέπει να ξέρει και πώς θα το χρησιμοποιήσει, το Ράδιο Στάμπα συγκέντρωσε τις πιο σημαντικές χρηστικές πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να ψηφίσετε εύκολα και σωστά. Τώρα, το πού θα σκοπεύσετε με το όπλο σας (τι θα ψηφίσετε, δηλαδή), ο... Θεός κι η ψυχή σας!
Οι εκλογές θα διεξαχθούν στο Μέγαρο της Ενώσεως Συντακτών (Ακαδημίας 20) την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Ιουνίου. Η διαδικασία της ψηφοφορίας θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 20.45 και τις δύο ημέρες.

Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο τα τακτικά μέλη της Ε.Σ.Η.Ε.Α. ((τα δόκιμα στο πηγάδι κατούρησαν;), που έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις (ο τζάμπας πέθανε!).
Ο ψηφοφόρος πρέπει να έχει μαζί του την ταυτότητα μέλους της Ε.Σ.Η.Ε.Α. ή την αστυνομική του ταυτότητα (δεν ζητείται πιστοποιητικό θρησκευτικών φρονημάτων!).

Σε κάθε εκλογικό τμήμα θα είναι τοποθετημένες έξι κάλπες:
  • Μία για το Διοικητικό Συμβούλιο και για την Εξελεγκτική Επιτροπή,

  • Μία για τα Πειθαρχικά Συμβούλια,

  • Μία για τους εκπροσώπους στο Μικτό Συμβούλιο,

  • Μία για τα λοιπά θέματα (έγκριση ισολογισμού - απολογισμού, εξουσιοδότηση για καταγγελία ΣΣΕ κ.λπ.),

  • Μία για το Δ.Σ. του Ε.Δ.Ο.ΕΑ.Π.

  • Μία για το Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος

Για το διοικητικό συμβούλιο μπορείτε να "σταυρώσετε" μέχρι 11 υποψήφιους (στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού της προτίμησής σας).
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ μπορείτε να σημειώσετε μέχρι 3 σταυρούς (πάλι στο ψηφοδέλτιο ενός συνδυασμού).

Για τα υπόλοιπα όργανα υπάρχει ενιαίο ψηφοδέλτιο.
Για το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ βάζετε έως 5 σταυρούς. Για το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έως 5 σταυρούς. Για τους Εκπροσώπους στο Μικτό Συμβούλιο 1 σταυρό. Για τους Εκπροσώπους των Συνταξιούχων έως 3 σταυρούς. Για το Δ.Σ. Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. έως 5 σταυρούς. Για το Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος έως 6 σταυρούς, (έως 2 σταυρούς για τα μέλη της Ε.Σ.Η.Ε.Α. - μέλη αντίστοιχων οργανώσεων και έως 4 σταυρούς για τα τακτικά μέλη της Ε.Σ.Η.Ε.Α.).

Οι επικεφαλής των συνδυασμών ως υποψήφιοι για το Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ χρειάζονται και αυτοί σταυρό προτιμήσεως για να εκλεγούν ως σύμβουλοι (δηλαδή σταυρώστε Σόμπολο, Τρίμη, Τσαλαπάτη, Ράμμο κ.λπ., για να μην πάθουν καμία νίλα οι άνθρωποι!).

Οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής, οι δε εκλογές για τα Πειθαρχικά, το Μορφωτικό Ίδρυμα και τους εκπροσώπους στο Μικτό Συμβούλιο καθώς και για το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. θα γίνουν με πλειοψηφικό σύστημα, δηλαδή βάσει του αριθμού των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων.

ΣΤΑΜΠΑ-ΣΧΟΛΙΟ: Την υπογραφή σου, την ψήφο σου και "το άλλο" πρόσεχε πού τα βάζεις!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα προσέξω.
Οι υπόλοιποι 4599;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Τρίτη 5 Ιουνίου 2007

(παραμονή των εκλογών στην ΕΣΗΕΑ)

Κι άλλο ΠΑΡΤΥ!

για τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ

Μετά τις 21.00 στον «Ανδρόνικο»
(Εθνικής Αντιστάσεως 79, Χαλάνδρι)


«ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ -
ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ»