Πέμπτη 28 Ιουνίου 2007

Έριξαν... πόρτα στην ΠΟΕΣΥ μέσα στη Βουλή!

Για χειραγώ-γηση της ενημέ-ρωσης μέσα στο ναό της δημο-κρατίας, το ελληνικό κοινοβούλιο, κατηγορεί ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.ΣΥ. τη βουλευτίνα της Ν.Δ. Ζέττα Μακρή, καταγγέλλοντας τον αποκλεισμό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών από τη συζήτηση στη Βουλή για το κρίσιμο νομοσχέδιο για τα Μ.Μ.Ε.

Με επιστολή που απέστειλε προς την πρόεδρο της Βουλής, Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας (και α΄ αντιπρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α.), Δημήτρης Τσαλαπάτης, καταγγέλλει ότι για πολλοστή φορά η Ζέττα Μακρή, πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, "επιχειρεί να αγνοήσει το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου της χώρας".

Σύμφωνα με τον κ. Τσαλαπάτη, η κ. Μακρή δεν επέτρεψε την παρέμβαση των εκπροσώπων της Π.Ο.Ε.ΣΥ. στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη "Συγκέντρωση και αδειοδότηση επιχειρήσεων μέσων ενημέρωσης". Δεν έδωσε το δικαίωμα, δηλαδή, να εκφράσουν την άποψή τους και να διατυπώσουν τις θέσεις τους οι άνθρωποι για τους οποίους συντάχθηκε ο νόμος!

Ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.ΣΥ. ζητεί την παρέμβαση προσωπικά της προέδρου της Βουλής, "διότι δεν θέλουμε να εκλάβουμε ότι η συγκεκριμένη κοινοβουλευτικός και ενδεχομένως κάποια πλειοψηφούσα άποψη ή αντίληψη στη συγκεκριμένη επιτροπή επιφυλάσσει εσκεμμένα αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά στο δημοσιογραφικό κλάδο, αποκλείοντας προκλητικά την έκφραση των απόψεών μας. Είναι απαράδεκτο να επιχειρείται χειραγώγηση της ενημέρωσης και με τον τρόπο αυτό".

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Π.Ο.Ε.ΣΥ., δεν είναι η πρώτη φορά που αποκλείεται το ανώτατο δημοσιογραφικό όργανο της χώρας από τη Βουλή, γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτηματικά για το κατά πόσο εφαρμόζονται στην πράξη οι δημοκρατικοί θεσμοί, τους οποίους, μάλιστα, υποτίθεται ότι περιφρουρεί και διαφυλάσσει το κοινοβούλιο.

Το επίμαχο νομοσχέδιο, πάντως, ψηφίστηκε επί της αρχής από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, παρά το γεγονός ότι το καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: