Τρίτη 26 Ιουνίου 2007

Το αγαπημένο μου ξεπούλημα της-ΕΡΤ!

Αναβρα-σμός επικρατεί στα συνδικα-λιστικά σωματεία με αφορμή το νομο-σχέδιο Ρουσό-πουλου για τα Μ.Μ.Ε. και, συγκεκριμένα, τις διατάξεις που αυτό περιλαμβάνει για τη δημόσια ψηφιακή τηλεόραση (ΕΡΤ Digital).

Η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. έχει ήδη κηρύξει απεργιακή κινητοποίηση για την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ τόσο η ΓΣΕΕ, όσο και η παράταξη της Ε.Σ.Η.Ε.Α. "Φαϊνάνσιαλ Κράιμς", καταφέρονται με οξείς χαρακτηρισμούς κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την για "ξεπούλημα" της Ε.Ρ.Τ. σε ιδιώτες.

"Πωλείται όπως είναι επιπλωμένη η ΕΡΤ από την κυβέρνηση της δεξιάς, που φαίνεται πως εξαργυρώνει γραμμάτια και ξεπληρώνει υποσχέσεις σε ιδιωτικά συμφέροντα, εν όψει και των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών", αναφέρεται στην ανακοίνωση του "Ενωτικού Συνδυασμού - Financial Crimes", στην οποία καταγγέλλεται ότι με το νομοσχέδιο Ρουσόπουλου επιδιώκεται η "επιδότηση ιδιωτών με δημόσιο χρήμα, η προικοδότησή τους με εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και η τμηματική ιδιωτικοποίηση της ΕΡΤ".

Οι "Φαϊνάνσιαλ Κράιμς" "δανείζονται" τον τίτλο του βιβλίου του Χρήστου Πασαλάρη, χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο "δώρο στους βαρώνους των media", το οποίο -όπως σημειώνουν- δίνει την Ε.Ρ.Τ. "λάφυρο στους πειρατές των εργασιακών σχέσεων και τους κουρσάρους της παραπληροφόρησης".

Η σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ αναφέρει: "επιχειρείται ουσιαστικά η εκχώρηση της ψηφιακής πλατφόρμας στους ιδιώτες που πρακτικά μπορεί να οδηγεί στην εκχώρηση του κύριου έργου της ΕΡΤ με ό,τι αρνητικό και σκανδαλώδες μπορεί να σημαίνει αυτό για την ΔημόσιαΤηλεόραση, την Εθνική Οικονομία, την Ελληνική Κοινωνία και τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ. Επιλογή και επιχειρησιακό σχήμα που δεν έχει προηγούμενο σε καμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα".

Η ομοσπονδία των εργαζομένων στην Ε.Ρ.Τ. κήρυξε στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, την επόμενη Δευτέρα 2 Ιουλίου. "Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν θα περάσουν", λένε οι "Φαϊνάνσιαλ Κράιμς", καλώντας την Ε.Σ.Η.Ε.Α. και την Π.Ο.Ε.ΣΥ. "να κινητοποιηθούν άμεσα και να πάρουν μέρος στη στάση εργασίας".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Oι λεβέντες που ζήταγαν την ψήφο μας στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ και έχουν εκλεγεί σε κάποιο πόστο, πότε σκοπεύουν να κινηθούν, μήπως τον Αύγουστο που είναι παχιές οι μύγες?