Τρίτη 12 Ιουνίου 2007

Ανατροπές και στους σταυρούς

Ανατρο-πές και εκπλήξεις σημειώ-θηκαν στη συγκρό-τηση του νέου διοικητι-κού συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών, καθώς, εκτός από την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές (πρώτος ο συνδυασμός Σόμπολου, σε αντίθεση με το 2005 που είχε έρθει πρώτος ο συνδυασμός Τρίμη), έχουμε και αλλαγές στα μέλη που απαρτίζουν το νέο Δ.Σ.
Συγκεκριμένα, εκτός συμβουλίου μένουν οι: Κώστας Γκοτσίνας και Δημήτρης Κουμπιάς, από το συνδυασμό Σόμπολου, καθώς επίσης και η Φανή Πετραλιά, από το συνδυασμό Τρίμη (η οποία, όμως, δεν έθεσε φέτος υποψηφιότητα).

Τα νέα μέλη που παίρνουν τη θέση τους είναι οι: Έννυ Μαγιάση και Χρήστος Κυρίτσης (Σόμπολος) και ο Νίκος Φίλης (Τρίμης).

Ο πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α., Πάνος Σόμπολος κατέγραψε νέα νίκη στο ενεργητικό του, καθώς εκτός από το γεγονός ότι ο συνδυασμός του ήρθε πρώτος, ο ίδιος κατάφερε να έρθει και πρώτος σε ψήφους σύμβουλος στην Ένωση. Η νίκη του αυτή καθίσταται διπλή, αν παρατηρήσει κανείς ότι σχεδόν διπλασίασε τον αριθμό των ψήφων του, σε σχέση με τις εκλογές του 2005.

Η σειρά εκλογής των υποψηφίων (ανεξαρτήτως συνδυασμών και ανεξαρτήτως του αν εκλέγονται στο Δ.Σ. ή όχι) είναι η ακόλουθη, υπό μορφήν... Top 10:

1) Πάνος Σόμπολος, ψήφοι: 968 (Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία)
2) Δημήτρης Τρίμης, ψήφοι: 416 (Συσπείρωση-Δούρειος Τύπος)
3) Γιώργος Βλαβιανός, ψήφοι: 376 (Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία)
4) Παντελής Μπουκάλας, ψήφοι: 362 (Συσπείρωση-Δούρειος Τύπος)
5) Δημήτρης Τσαλαπάτης, ψήφοι: 343 (Κίνηση Επαγελματιών Δημοσιογράφων)
6) Έννυ Μαγιάση, ψήφοι: 325 (Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία)
7) Χρήστος Κυρίτσης, ψήφοι: 264 (Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία)
8) Παναγιώτης Ράμμος, ψήφοι: 257 (Μαχόμενη Δημοσιογραφία)
9) Νανά Νταουντάκη, ψήφοι: 245 (Μαχόμενη Δημοσιογραφία)
10) Δημήτρης Κουμπιάς, ψήφοι: 242 (Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία)

Άλλη μια πρωτιά για τους "Δημοσιογράφους για τη Δημοσιογραφία", καθώς στην πρώτη δεκάδα των υποψηφίων με τους περισσότερους σταυρούς, οι πέντε είναι μέλη του συνδυασμού του.

Ας δούμε τώρα και τις ψήφους των "αρχηγών" των συνδυασμών, σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές:

1) Πάνος Σόμπολος (Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία): Ψήφοι 2007: 968 - Ψήφοι 2005: 528
2) Δημήτρης Τρίμης (Συσπείρωση-Δούρειος Τύπος): Ψήφοι 2007: 416 - Ψήφοι 2005: 333
3) Δημήτρης Τσαλαπάτης (Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων): Ψήφοι 2007: 343 - Ψήφοι 2005: 357
4) Παναγιώτης Ράμμος (Μαχόμενη Δημοσιογραφία): Ψήφοι 2007: 257 - Ψήφοι 2005: 239

Ο Π. Σόμπολος σχεδόν διπλασίασε τις ψήφους του, ο Δ. Τρίμης έλαβε 83 περισσότερες, ο Π. Ράμμος 18 περισσότερες και ο Δ. Τσαλαπάτης ήταν ο μόνος που μείωσε το ποσοστό του, λαμβάνοντας 14 ψήφους λιγότερες από το 2005.

Τέλος, ας δούμε τη σειρά εκλογής των υποψηφίων που πήραν το "εισιτήριο" για το Δ.Σ. (και τις ψήφους που αυτοί έλαβαν), ανά συνδυασμό:

1) Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία (ψήφοι 1.181):
Πάνος Σόμπολος ψήφοι: 968
Γιώργος Βλαβιανός ψήφοι: 376
Έννυ Μαγιάση ψήφοι: 325
Χρήστος Κυρίτσης ψήφοι: 264

2) Συσπείρωση - Δούρειος Τύπος (ψήφοι 867):
Δημήτρης Τρίμης ψήφοι: 416
Παντελής Μπουκάλας ψήφοι: 362
Νίκος Φίλης ψήφοι: 230

3) Μαχόμενη Δημοσιογραφία (ψήφοι 611)
Παναγιώτης Ράμμος ψήφοι: 257
Νανά Νταουντάκη ψήφοι: 245

4) Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ψήφοι 448)
Δημήτρης Τσαλαπάτης ψήφοι: 343
Κώστας Μπετινάκης ψήφοι: 185

Εκτός οι "φίρμες"

Εκτός από τα απερχόμενα μέλη του Δ.Σ. Δ. Κουμπιά και Κ. Γκοτσίνα, από τους "Δημοσιογράφους για τη Δημοσιογραφία" έμειναν εκτός Δ.Σ. και πολλά "μεγάλα ονόματα" της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας (κάποιοι τους θεώρησαν και "κράχτες") , όπως οι Δημήτρης Καμπουράκης, Γιώργος Οικονομέας, Ειρήνη Νικολοπούλου, Μάρω Λεονάρδου, Αλεξάνδρα Καπελετζή (ορισμένοι μάλιστα βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις του ψηφοδελτίου).

Second round!

Οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ενώσεως θα επαναληφθούν (όπως και αυτές για τα μέλη των Πειθαρχικών Συμβουλίων) αύριο Τετάρτη 13 Ιουνίου και μεθαύριο Πέμπτη 14 Ιουνίου.

Οι εργασιακοί εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης στο Μικτό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. εξελέγησαν στην πλειονότητά τους με την πρώτη ψηφοφορία, πλην των ακόλουθων Μέσων, για τα οποία η ψηφοφορία θα επαναληφθεί: Star Channel, Απογευματινή, Ελληνική Ραδιοφωνία (Ε.ΡΑ.) και Κέρδος. Επίσης, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί για την εκλογή ενός ακόμη εκπροσώπου των συνταξιούχων (εξελέγησαν με την πρώτη ψηφοφορία μόνο δύο).

Α μπε μπα μπλομ...

Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στη συγκρότηση του προεδρείου της Ένωσης. Τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου θα συνεδριάσουν εντός της εβδομάδας, προκειμένου να ψηφίσουν για την κατανομή των θέσεων του προεδρείου.

Η υπεροχή Σόμπολου (τόσο ως επικεφαλής του πρώτου συνδυασμού, όσο και ως πρώτου σε ψήφους συμβούλου), αλλά και το πλεονέκτημα των εδρών (ο συνδυασμός του έχει τις περισσότερες) που απέκτησε, καθιστά εξαιρετικά πιθανή την ανανέωση της θητείας του ως προέδρου για ακόμη δύο χρόνια.

Ωστόσο, όλα θα κριθούν από τις συμμαχίες και τις μυστικές συμφωνίες που θα συναφθούν μεταξύ συμβούλων και συνδυασμών. Ελπίζουμε να γίνει το θαύμα και να συγκροτηθεί το νέο προεδρείο από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση. Ευχόμαστε, πάντως, σε καμία περίπτωση να μην τους πάρει πάλι 4 μήνες...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάει σούμπιτος ο Σόμπολος! Για πρόεδρος φυσικά..!