Τρίτη 5 Ιουνίου 2007

Παράνομος ο Παναγόπουλος!

Στην καταγγε-λία ότι ο πρόεδρος της κρατικής ραδιοτη-λεόρασης διατηρεί παρανό-μως τη θέση του μέχρι σήμερα, προέβη το ΠΑΣΟΚ!
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας ο υπεύθυνος για θέματα Μ.Μ.Ε. του ΠΑΣΟΚ, Τηλέμαχος Χυτήρης, ο Χρήστος Παναγόπουλος μπαίνει... σαν κλέφτης κάθε μέρα στο γραφείο του στην Αγία Παρασκευή και τα έγγραφα που υπογράφει είναι χωρίς αντίκρισμα, αφού εδώ και δύο μήνες δεν εργάζεται στην Ε.Ρ.Τ.!
΄
"Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΡΤ παρανόμως βρίσκεται στη θέση του και παρανόμως υπογράφει από τον Απρίλη του 2007 οπότε και έληξε νομίμως η θητεία του. Προφανώς, αναμένουμε άρον-άρον νέα προκήρυξη εκ των υστέρων. Το κενό διάστημα, όμως, από τον Απρίλη έως τη νέα τοποθέτηση, είναι και παραμένει παραβατικό και άκυρον, προς δόξαν της νέας διακυβέρνησης της ΝΔ και των "σεμνών και ταπεινών" κατορθωμάτων της", αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, στην οποία γίνεται λόγος για "κακοδιοίκηση", που "δεν έχει τελειωμό".

Θυμίζουμε ότι πριν από 20 ημέρες, είχε διατυπωθεί ακόμη μία καταγγελία για παρανομίες στην Ε.Ρ.Τ., αυτή τη φορά από την Ένωση Συντακτών Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (κάντε "κλικ" για να διαβάσετε το σχετικό ρεπορτάζ). Η Ένωση είχε τότε καταγγείλει ότι η Ε.Ρ.Τ. παραβιάζει την εργατική νομοθεσία, αφού δεν δίνει στους υπαλλήλους της το μισθό που τους αναλογεί. Είχε μάλιστα στείλει σχετική επιστολή στον κ. Παναγόπουλο, ο οποίος όμως -σύμφωνα με τον κ. Χυτήρη- είναι... αναρμόδιος, αφού πλέον δεν κατέχει τη θέση του προέδρου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης!

Την ίδια στιγμή, πάντως, η γενική γραμματέας του Κ.Κ.Ε., Αλέκα Παπαρήγα, προέβη στη σοβαρότατη καταγγελία ότι το ΠΑΣΟΚ ελέγχει μέσα μαζικής ενημέρωσης (είδηση που προέβαλαν σε περίοπτη θέση τα δελτία ειδήσεων της Ε.Ρ.Τ.!).
;
Update 16:00 μ.μ.
Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θόδωρος Ρουσόπουλος, απάντησε σήμερα το μεσημέρι στην καταγγελία Χυτήρη ως εξής:

«Στις 17 Ιουνίου λήγει η θητεία του Δ.Σ. της Ε.Ρ.Τ. Υπάρχουν ορισμένα τεχνικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν και σήμερα περνά ο πρόεδρος της Ε.Ρ.Τ. από την ακρόαση του Ε.Σ.Ρ. ώστε να οριστεί ως αναπληρωτής πρόεδρος και να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος προκήρυξης για τη νέα θέση, δοθέντος ότι η θητεία του Προέδρου έληγε στο κλείσιμο της θητείας του προηγούμενου προέδρου, με τον οποίο είχε διακοπεί η συνεργασία. Έχω δώσει, επίσης, εντολή να επανεξεταστούν όλες οι αποφάσεις του τελευταίου διμήνου και να ληφθούν νέες αποφάσεις από το νέο Δ.Σ.».
;
Κατόπιν της απάντησης αυτής, γεννούνται τα ακόλουθα ερωτήματα:
;
# 0 Θόδωρος Ρουσόπουλος κάλυψε ή άδειασε τον Χρήστο Παναγόπουλο;
# Μήπως προσπαθώντας να κάνει το πρώτο, έπραξε το δεύτερο;
# Στις 17 Ιουνίου λήγει η θητεία των μελών του Δ.Σ. της Ε.Ρ.Τ., συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου; Ή μήπως η θητεία του προέδρου λήγει σε διαφορετική ημερομηνία; Μήπως ο κ. Ρουσόπουλος σκοπίμως δεν το διασαφήνισε αυτό στη δημόσια δήλωσή του;
# Εάν η εντολή του υπουργού είναι να επανεξεταστούν όλες οι αποφάσεις του τελευταίου διμήνου (συνεπώς, εμμέσως παραδέχεται ότι εδώ και δύο μήνες ο πρόεδρος δεν ασκεί νομίμως τα καθήκοντά του) και να ληφθούν νέες, μήπως ο κ. Ρουσόπουλος αφήνει παντελώς έκθετο τον κ. Παναγόπουλο;
΄
Πάντως, στη συνεδρίαση του Ε.Σ.Ρ., που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα, δόθηκε τελικώς θετική γνωμοδότηση για την καταλληλότητα του Χρήστου Παναγόπουλου ως αναπληρωτή προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.
Το Ε.Σ.Ρ. αναγνώρισε - επιβεβαιώνοντας τον ισχυρισμό του κ. Χυτήρη- ότι η θητεία του κ. Παναγόπουλου έληξε στις 27 Απριλίου. Συνεπώς, μέχρι σήμερα πράγματι κατείχε παρανόμως τη θέση του.
΄
ΣΤΑΜΠΑ-ΣΧΟΛΙΟ: Το αγαπημένο μου (προεδριλίκι) της-ΕΡΤ

1 σχόλιο:

114ΛΕΞΕΙΣ είπε...

Κατά ένα περίεργο τρόπο η εικόνα σας (ίσως τα χρώματα και η γραμματοσειρά της λεζάντας της) συνδέθηκε συνειρμικά στο μυαλό μου με τα "κλασικά εικονογραφημένα" και αυτά με την σειρά τους με τα "κλασικά παράνομα νομιμοποιημένα".