Κυριακή 3 Ιουνίου 2007

"Κατηγορώ το τηλε-χωριό της Πάνια"

Κόλαφο για τη ζοφερή -σε πολλές περιπτώσεις- εικόνα που παρουσιάζει η ελληνική τηλεόραση αποτελεί η εξαίρετη διαδικτυακή εκπομπή γνωστού μπλόγκερ, ο οποίος "εκπέμπει" εδώ και λίγες ημέρες (έχει βαφτίσει το μπλογκ του "Blogvision", κατά το television), εξιστορώντας, στα βίντεο που ετοιμάζει, τα έργα και τις ημέρες του τηλεοπτικού μας βόρβορου.
Το διαδικτυακό του όνομα είναι Padrazo και στο φιλμάκι του με τίτλο "Η κυρία Πάνια και οι εκ-πομπές της" εξαπολύει δριμύ "κατηγορώ" εναντίον της παρουσιάστριας του "Je t' aime", την οποία ευθύς εξαρχής κατηγορεί για "απανθρωπιά".

"Θα βγάζατε ποτέ σ' αυτόν το δύσοσμο αέρα των εκπομπών σας ένα συγγενικό σας πρόσωπο;", ερωτά, απευθυνόμενος στην Αννίτα Πάνια, ο Padrazo, εκπαιδευτικός στο επάγγελμα.

Στη συνέχεια, της καταλογίζει "περιφρόνηση και καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας", προσθέτοντας ότι με όσα προβάλλονται στην εκπομπή της θα έπρεπε να είχε παρέμβει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Στο "στόχαστρο" του Padrazo μπαίνουν και οι καλεσμένοι της εκπομπής της (τους οποίους αντιμετωπίζει μάλλον ως θύματα): "Είναι δύσμοιροι, αφελείς και απεγνωσμένοι", ακούγεται να λέει κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκπομπής του. Στη συνέχεια, απευθύνεται και πάλι στην Αννίτα Πάνια: "Εξευτελίζετε τους ανθρώπους αυτούς. Η αφέλειά τους συναντήθηκε με την κυνική σας ματαιοδοξία", λέει και αναφέρεται σε ένα τυχαίο παράδειγμα συμμετοχής μιας γυναίκας στην εκπομπή "Je t' aime": "Κατασκευάσατε, κυρία Πάνια, άλλη μια τρελή, άλλη μια βλαμμένη στο τηλε-χωρίο σας".

Σε άλλο σημείο της εκπομπής, λέει ο παρουσι-αστής τής: "αμ-φιβάλλω αν μπορείτε, κυρία Πάνια, να υπερασπι-στείτε τον εαυτό σας απέναντι σε ανθρώ-πους το ίδιο έξυπνους με εσάς, αλλά με μεγαλύτερη ανθρωπιά από εσάς" και καταλήγει με τη διαπίστωση: "Είναι ανησυχητικό ότι δεν ντρέπεστε γι' αυτό που κάνετε"...
΄
Πάντως, όλο και περισσότεροι άνθρωποι των μίντια, αλλά και του πολιτισμού, καταφέρονται εναντίον των εκπομπών "τύπου Je t'aime", τις οποίες χαρακτηρίζουν "τηλεσκουπίδια". Όπως λένε, όχι μόνον υποτιμούν την καλαισθησία και τη νοημοσύνη του κοινού, αλλά εκμεταλλεύονται με το χειρότερο τρόπο τον ανθρώπινο πόνο και τις ανθρώπινες αδυναμίες -φυσικές ή πνευματικές-, και παραδίδουν τους ανθρώπους αυτούς βορά στα μάτια χιλιάδων "αχόρταγων" τηλεθεατών, θυσιάζοντάς τους στο βωμό της τηλεθέασης.
΄

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό βίντεο! Πού το ξετρυπώσατε;
Ο κύριος είναι δημοσιογράφος (λέτε εκπαιδευτικός);

Μήπως αυτός θα έπρεπε να παρουσιάζει εκπομπές κι όχι η κατίνα;

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους να ακουστεί και μια φωνή κατά του σκουπιδαριού της τιβι.

114ΛΕΞΕΙΣ είπε...

Ευχαριστώ πολυ για το φιλόξενο ποστ.

(basiliki Μου αρέσει το "εκπαιδευτικός" αν και το υπουργείο "παιδείας" με θεωρεί παραεκπαιδευτικό :)