Κυριακή 3 Ιουνίου 2007

Αποτελέσματα ψηφοφορίας #2

Πλήρης απαξίωση του -κατά τα άλλα- λειτουρ-γήματος της δημοσιο-γραφίας στην Ελλάδα καταδει-κνύουν τα αποτε-λέσματα της δεύτερης ψηφοφορίας του Ράδιο Στάμπα, που ολοκληρώθηκε χθες.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι η σκληρή κριτική προς τον τρόπο με τον οποίο ασκείται η δημοσιογραφία γίνεται από τους ίδιους τους δημοσιογράφους (!), μια και η συντριπτική πλειονότητα των επισκεπτών της ιστοσελίδας προέρχεται από το χώρο των μίντια.

Η ψηφοφορία, που διήρκεσε δύο εβδομάδες, έθετε το ερώτημα: "Πώς αξιολογείτε το επίπεδο της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα;". Οι περισσότεροι συμμετέχοντες απάντησαν ότι το επίπεδό της είναι χαμηλό. Ακολουθεί η απάντηση "μέτριο", ενώ χαρακτηριστικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι το γεγονός ότι ουδείς επέλεξε την απάντηση "υψηλό"!

Επειδή σε λίγα 24ωρα θα διεξαχθούν οι εκλογές των δημοσιογράφων, καλό θα ήταν οι συνάδελφοι να ρίξουν την ψήφο τους (και) βάσει του κριτηρίου της εξύψωσης του επιπέδου του λειτουργήματός μας (αν εμείς έχουμε αυτή την εικόνα για το χώρο μας, φανταστείτε ποια εικόνα έχουν οι πολίτες...).

Συνολικά συμμετείχαν 66 επισκέπτες του Ράδιο Στάμπα και τα αναλυτικά αποτελέσματα είναι τα ακόλουθα:

"Υψηλό": 0 ψήφοι, ποσοστό 0%

"Μέτριο": 31 ψήφοι, ποσοστό 47%

"Χαμηλό": 35 ψήφοι, ποσοστό 53%


ΣΤΑΜΠΑ-ΣΧΟΛΙΟ: Πιο χαμηλά, πιο χαμηλά, πιο χαμηλά...


Από σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη η νέα ψηφοφορία για την αξιοπιστία των δελτίων ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πιο χαμηλά δεν πάει!!!

Λέτε όμως;;;

Ανώνυμος είπε...

Γνωστή η άποψη των δημοσιογράφων για το "λειτούργημά" τους, αποτυπώθηκε άλλη μια φορά εδώ.

Οι ίδιοι όμως τι κάνουμε για να σώσουμε τη χαμένη τιμή του;

Ανώνυμος είπε...

Γιατι δεν βαζετε και την επιλογή ΚΑΝΕΝΑ να δειτε ποσοι θα την επιλέξουν στο νεο γκαλοπ που ανεβασατε;

ΡΑΔΙΟ ΣΤΑΜΠΑ είπε...

Παρότι η ερώτηση είναι "ποιο δελτίο είναι το ΠΙΟ αξιόπιστο" (δηλ. ακόμη και αν είναι όλα απαξιωμένα στη συνείδησή σας, κάποιο θα θεωρείτε έστω και ελάχιστα καλύτερο), κρίναμε σωστό να συμπεριλάβουμε και την επιλογή που μας υποδεικνύετε.

Ευχαριστούμε για το σχόλιο.