Κυριακή 20 Μαΐου 2007

Planet και Channel 9 στα χέρια της Κυρίας

Σιδηρά κυρία των εν Ελλάδι μέσων μαζικής ενημέ-ρωσης έχει βαλθεί να γίνει (με τη συνδρο-μή του συζύγου της) η Γιάννα Αγγελοπούλου.
Έτσι, εκτός από το χώρο του Τύπου (με τον "Ελεύθερο Τύπο") πέρασε και στον τομέα των ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε., με δύο κινήσεις "ματ". Στον... "δημοσιογραφικό όμιλο Αγγελοπούλου" πέρασε ο -πάλαι ποτέ ενημερωτικός- ραδιοφωνικός σταθμός Planet 99,5, καθώς επίσης και ο -επίσης πάλαι ποτέ ενημερωτικός- τηλεοπτικός σταθμός Channel 9.

Είναι προφανές ότι η Γιάννα επιχειρεί να απλωθεί ακόμη περισσότερο στο χώρο και δε θα αρκεστεί στα δύο αυτά (σχεδόν ανύπαρκτα) Μέσα, για τα οποία, πάντως, έχει ήδη δρομολογήσει τα σχέδια της.
Τον μεν Planet σχεδιάζει να τον (ξανα)κάνει ενημερωτικό, με 24ωρη ροή ειδήσεων και δυνατές "υπογραφές" στα μικρόφωνα, το δε Channel 9 σχεδιάζει να το βάλει μέσα στο "παιχνίδι" των "θωρηκτών" του χώρου (Mega, ANT1, Alpha, Star, Alter), διεκδικώντας άδεια πανελλαδικής εμβέλειας (και... αντίστοιχο μερίδιο στη διαφημιστική "πίτα"). Για τη διεύθυνση του σταθμού ήδη "παίζει" το όνομα του Γιάννη Παπουτσάνη, αλλά θεωρείται αμφίβολο αν θα μπορέσει να κρατήσει και τις δύο του θέσεις (μόλις την περασμένη εβδομάδα ανέλαβε χρέη διευθυντή στον "Ελεύθερο Τύπο").

Το ερώτημα είναι πώς θα περάσει το "σκόπελο" του Ε.Σ.Ρ., των δικαστηρίων και των συνδικαλιστικών ενώσεων (Ε.Σ.Η.ΕΑ., Ε.Τ.Ε.Ρ.) με τον Planet, καθώς η επίσχεση εργασίας συνεχίζεται και οι αποφάσεις αναστολής λειτουργίας του σταθμού επικρέμανται. Στην προ Γιάννας εποχή, ιδιοκτήτης του Planet στα "χαρτιά" εμφανιζόταν ο Γιώργος Πολυχρονίου, του οποίου το αυτί δεν... ίδρωνε καθόλου από τα σωρευμένα προβλήματα.

Αντίθετα, κανένα πρόβλημα δεν παρουσιάστηκε στην περίπτωση του Channel 9 (συμφερόντων Δημήτρη Κοντομηνά). Εκεί η "σφαγή" είχε ολοκληρωθεί μήνες πριν... Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι οι... συναλλαγές της Γιάννας με τον Δημήτρη Κοντομηνά δεν θα σταματήσουν εκεί...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιάννα μου το μαντήλι σου... Όταν θα φάει τ αμούτρα της θα είναι καλά... Υπομονή και θα δείτε.