Τετάρτη 23 Μαΐου 2007

Συνέλευση-παρωδία

Σε φιάσκο κατέληξε η σημερινή γενική συνέλευ-ση της Ενώσεως Συντα-κτών Ημερη-σίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.).
Στη συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Φαλήρου, έλαβε μέρος το... 4,8% των μελών της Ε.Σ.Η.Ε.Α.! Σε σύνολο 4 .500 δημοσιογράφων-μελών, προσήλθαν μόλις 220 άτομα!
"Αν είναι έτσι, καλύτερα να διαλυθεί η Ένωση και τυπικά, με πράξη του Πρωτοδικείου Αθηνών, αφού ουσιαστικά είναι από καιρό διαλυμένη", σχολίαζε αποχωρώντας από τη συνέλευση συνταξιούχος συνάδελφος. Και δεν είχε άδικο. Η εικόνα ντροπής που παρουσίαζαν το πρωί οι άδειοι χώροι του κλειστού γυμναστηρίου του Φαλήρου ήταν ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στην Ένωση. Μια Ένωση που έχει απαξιωθεί πλήρως τόσο από τα μέλη της, όσο κυρίως από το προεδρείο της.
΄
Τα παλία μέλη της Ε.Σ.Η.Ε.Α. θα θυμούνται το κύρος και την ισχύ που είχε η Ένωση -παρά τα όποια προβλήματά της- τις περασμένες δεκαετίες. Εδώ και αρκετά χρόνια, όμως, το μεγαλύτερο και αρχαιότερο δημοσιογραφικό σωματείο της χώρας διέρχεται μεγάλη κρίση και έχει βυθιστεί σε τέλμα.
Φυσικά, για την απουσία της συντριπτικής πλειονότητας των μελών, καταλυτικό ρόλο έπαιξε και η απαράδεκτη επιλογή του διοικητικού συμβουλίου της Ενώσεως να μην κηρύξει στάση εργασίας κατά τις ώρες διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης.

Είναι αυτονόητο ότι κανείς συνάδελφος δεν μπορούσε να παρατήσει τη δουλειά του (αν δεν ήθελε να... τη χάσει) για να πάει στη συνέλευση κι έτσι προτίμησε να καλύψει το ρεπορτάζ του, απ' το να παρευρεθεί στη συνεδρίαση. Επίσης, "συγχαρητήρια" αξίζουν σε όποιον είχε τη "φαεινή" ιδέα να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση την ημέρα διεξαγωγής του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ στην Αθήνα, όταν όλοι οι δημοσιογράφοι ετρεχαν σαν τρελοί για να καλύψουν το γεγονός!

Είναι, ίσως, η πρώτη φορά που δεν προκηρύσσεται στάση εργασίας σε ημέρα γενικής συνέλευσης κι αυτό είναι κάτι που βαρύνει κυρίως τον πρόεδρο της Ε.Σ.Η.Ε.Α., Πάνο Σόμπολο.

Σε ανακοίνωση που μας έστειλε ο συνδυασμός δημοσιογράφων "Φαϊνάνσιαλ Κράιμς" στηλιτεύεται η στάση του προεδρείου της Ε.Σ.Η.Ε.Α. στο θέμα της γενικής συνέλευσης:

"Θεωρούμε σκόπιμη αυτή την επιλογή και μια αγωνιώδη προσπάθεια της απερχόμενης διοίκησης της ΕΣΗΕΑ να μην δεχτεί κριτική από τους συναδέλφους για την απραξία της. Στο θλιβερό αυτό σκηνικό, μοιράσαμε την εκλογική μας διακήρυξη, που αναφέρονταν στα εργασιακά προβλήματα και τις προτάσεις μας, συζητήσαμε με συναδέλφους, ενώ στη διάρκεια των ομιλιών, ο συνάδελφος Γκουίντο Τσιόφφι καυτηρίασε την επιστολή που έχει στείλει ο απερχόμενος πρόεδρος Π. Σόμπολος, τονίζοντας ότι έχει περισσότερα "εγώ" από αυτές του Λουδοβίκου, ενώ επίσης στηλίτευσε το γεγονός ότι αν και ο πρόεδρος μιλάει για δεοντολογία, την ίδια ώρα με το ελικόπτερο του MEGA έδειχνε τα πτώματα των κυνηγών στην Αιτωλοακαρνανία", αναφέρει -μεταξύ άλλων- η ανακοίνωση του συνδυασμού για τη γενική συνέλευση, "μια συνέλευση που θύμιζε συνοικιακή συγκέντρωση σε καφενείο", όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Kala oi dimosiografoi exoun ti megaliteri enosi kai me ton tropo tous tin katastrefoun? axaristia..