Κυριακή 20 Μαΐου 2007

Η Άννα στη χώρα του Βύρωνα;

Αντιδη-μοκρατι-κή και αυταρχι-κή συμπε-ριφορά, μέσα στον κατ' εξοχήν χώρο διακίνη-σης ιδεών, το πανεπιστήμιο, καταλογίζει στη δημοσιογράφο της Ε.Ρ.Τ. και καθηγήτρια στο Α.Π.Θ., Άννα Παναγιωταρέα, ο συνδυασμός δημοσιογράφων "Φαϊνάνσιαλ Κράιμς".
Όπως υποστηρίζουν τα μέλη του συνδυασμού, η κ. Παναγιωταρέα κατέβασε πανό και έσκισε αφίσες φοιτητών, που είχαν αναρτηθεί στο χώρο του πανεπιστημίου. Στη συνέχεια, έδιωξε από το αμφιθέατρο φοιτήτρια του πανεπιστημίου, την ώρα που συνεδρίαζε η γενική συνέλευση των φοιτητών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των "Φαϊνάνσιαλ Κράιμς - Πρωτοβουλία Γένοβα δημοσιογράφων και εργαζομένων στα ΜΜΕ", που λάβαμε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:

"Σε απίστευτα αυταρχικές συμπεριφορές επιδόθηκε η γνωστή και ως καθηγήτρια του ΑΠΘ, Άννα Παναγιωταρέα, στο τμήμα δημοσιογραφίας, κάνοντας φαίνεται απόσβεση των απολαβών τις, απο διάφορα πόστα στα οποία την περιφέρουν (εσχάτως και απο αυτό του τηλεδικαστή κινητοποιήσεων).

Συγκεκριμένα, κατέβασε πανό των φοιτητών δημοσιογραφίας που ανήκουν στην Πρωτοβουλία Γένοβα και έγραφε “τα ΜΜΕ ανήκουν στο κίνημα και όχι στην Παναγιωταρέα και τον Πρετεντέρη”, έσκισε αφίσες της Πρωτοβουλίας Γένοβα, παρά τις διαμαρτυρίες φοιτητών από όλους τους πολιτικούς χώρους, που αγανάκτησαν με την συμπεριφορά η οποία θύμιζε επικεφαλής διμοιρίας των ΜΑΤ και έδιωξε από συνέλευση τμήματος φοιτήτρια δημοσιογραφίας που είχε δαρθεί ανηλεώς από τα ΜΑΤ στην διαδήλωση της 8 Μάρτη, μαζί με άλλους φοιτητές από την Θεσσαλονίκη.

Πληροφορούμε την κα Παναγιωταρέα, ότι τα ξερονήσια έχουν κλείσει, η δικτατορία έπεσε και η λογική του τραμπούκου χωροφύλακα δεν “ψαρώνει” τη νέα γενιά. Την παραδίδουμε στη χλεύη κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενου πολίτη και δηλώνουμε ότι είναι μεγάλη μας τιμή να έχουμε αυριανούς συναδέλφους νεα παιδιά που ήδη έχουν μάθει να αγωνίζονται.

Πρωτοβουλία Γένοβα δημοσιογράφων και εργαζομένων στα ΜΜΕ".
;
Update 21/05/2007:
;
Η δημοσιογράφος Άννα Παναγιωταρέα απάντησε στην επιστολή-καταγγελία του συνδυασμού "Φαϊνάνσιαλ Κράιμς", διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα όσα της καταλογίζονται και κατηγορώντας το συνδυασμό για παραπληροφόρηση. Δημοσιεύουμε αυτούσιο το κείμενο της επιστολής της:
;
"Προς: FINANCIAL CRIMES/ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
Κύριοι συνάδελφοι,
Δεν κατέβασα καμία αφίσα! Η αφίσα, όπως διαπίστωσε η επρόσωπος της "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΕΝΟΒΑ" βρίσκεται ανηρτημένη στο γραφείο μου σε περίοπτη θέση. Και φυσικά ΔΕΝ έσκισα καμία άλλη αφίσα -από τις δεκάδες που "κοσμούν" τους διαδρόμους και τους τοίχους των αιθουσών διδασκαλίας-, ώστε να διαμαρτυρηθεί ο οποιοσδήποτε.
Επίσης, δεν είμαι πρόεδρος στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ, ώστε να μπορώ να "διώχνω" ή να δέχομαι οποιονδήποτε φοιτητή στη Γ.Σ. του Τμήματος!
Και η παραπληροφόρηση έχει τα όρια της. Σας απαντώ γιατί είστε επώνυμοι, εκπροσωπώντας μια παράταξη της Ένωσης μας. Νομίζω, ότι για λόγους δεοντολογίας οφείλετε να κοινοποιήσετε την απάντηση μου, σε όσους στείλατε την καταγγελία σας. Επίσης νομίζω ότι πριν να προβείτε στην καταγγελία σας, οφείλατε να έχετε και τη δική μου άποψη.
Άννα Παναγιωταρέα"
'
Οι "Φαϊνάνσιαλ Κράιμς" απάντησαν εκ νέου στην κ. Παναγιωταρέα, ως εξής:
;
"Δύο παρατηρήσεις από Financial Crimes
1) εμπιστευόμαστε περισσότερο τους φοιτητές της Πρωτοβουλίας Γένοβα, αλλά και κάθε αγωνιζόμενο φοιτητή, από τους τηλεδικαστές.
2) από όσο γνωρίζουμε οι φοιτητές της Πρωτοβουλίας Γένοβα δεν αφισοκολούν τα γραφεία των καθηγητών τους και μάλλον δεν δώρισαν την αφίσα στην κ. Παναγιωταρέα, άρα από πού και από ποιόν και γιατί αφαιρέθηκε, είναι ένα ερώτημα. Και η φοιτήτρια δεν πέρασε απο το γραφείο για εθιμοτυπική επίσκεψη. Ας μην ανησυχεί η κ. Παναγιωταρέα, στο επόμενο newsletter, μαζί με άλλα ζητήματα των ΜΜΕ θα κοινοποιήσουμε την όχι και τόσο πειστική για εμάς απάντησή της, δίπλα-δίπλα από την επώνυμη καταγγελία της φοιτήτριας".

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάτω τα χέρια από την Άννα ρε αλήτες! Είναι θεά!

Ανώνυμος είπε...

Την είχα καθηγήτρια το 2003 και ξέρω καλά. Να μην ανοίξω το στόμα μου...!