Τετάρτη 30 Μαΐου 2007

Η Άννα, η Γένοβα και... το τσιμπούκι

Συνέχεια στο "σί-ριαλ" της αψιμαχί-ας μεταξύ της Άννας Πανα-γιωταρέα και του συνδυασμού της Ε.Σ.Η.Ε.Α. "Φαϊνάνσιαλ Κράιμς - Πρωτοβουλία Γένοβα" δόθηκε σήμερα, δέκα ημέρες μετά την εκατέρωθεν ανταλλαγή σκληρών χαρακτηρισμών, μέσω ανακοινώσεων και δηλώσεων.
Σε επιστολή που μας έστειλε η γνωστή δημοσιογράφος και καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), με τίτλο "To ηλεκτρονικο-δικείο της Γένοβα", εξαπολύει επίθεση εναντίον των μελών του συνδυασμού, που την είχαν κατηγορήσει για "αντιδημοκρατική συμπεριφορά" στο χώρο του πανεπιστημιακού ασύλου.

Η κ. Παναγιωταρέα τους κατηγορεί για παραβίαση των κανόνων δεοντολογίας και έλλειψη σεβασμού και, παράλληλα, τους προσάπτει την κατηγορία του "ηλεκτρονικοδικαστή" (δηλαδή του δικαστή μέσω... Διαδικτύου), απαντώντας στην... παραπλήσια κατηγορία του "τηλεδικαστή" που της είχαν προσάψει οι "Φαϊνάνσιαλ Κράιμς".
Στην επιστολή της η δημοσιογράφος καταγγέλλει, επίσης, ότι τα μέλη της παράταξης επιχειρούν να την εκφοβίσουν και να την εκβιάσουν, προκειμένου να σιωπήσει.

Θυμίζουμε ότι, πριν από δέκα ημέρες, ο συνδυασμός "Φαϊνάνσιαλ Κράιμς" είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία κατήγγελλε ότι η Άννα Παναγιωταρέα κατέβασε πανό και έσκισε αφίσες φοιτητών και στη συνέχεια έδιωξε από το αμφιθέατρο φοιτήτρια του πανεπιστημίου, την ώρα της γενικής συνέλευσης. "Η συμπεριφορά της θύμιζε επικεφαλής διμοιρίας των ΜΑΤ", ανέφερε η ανακοίνωση, "υπενθυμίζοντας" στην κυρία Παναγιωταρέα ότι... "η δικτατορία έπεσε".

Η δημοσιογράφος είχε τότε απαντήσει με επιστολή, στην οποία διέψευδε τα όσα της καταλογίζονταν, κάτι που επαναλαμβάνει εκ νέου στη νέα της ανακοίνωση (το πλήρες κείμενο ακολουθεί). Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι όχι μόνο δεν έσκισε αφίσες, αλλά αντίθετα ζήτησε να κολληθούν κι άλλες, προκειμένου να καλυφθεί μήνυμα με υβριστικό περιεχόμενο, που προέτρεπε σε... πεολειξία!

"Συνάδελφοι της πρωτοβουλίας της Γένοβας, μήπως έκανα λάθος να πιστεύω ότι είστε εκλεγμένοι εκπρόσωποι στην Ένωση μας για να μας υπερασπίζεστε και όχι για να μας καθυβρίζετε; Πώς άραγε εσείς με "δικάζετε" και με "καταδικάζετε" και δεν τηρείτε στοιχειωδώς τους κανόνες της δεοντολογίας μας; Τι διαφορά έχει το τηλε-δικείο από το δικό σας ηλεκτρονικο-δικείο;

Αλλά η αντίληψη είναι ακριβώς η ίδια. Εσείς χρησιμοποιήσατε ανοίκειους χαρακτηρισμούς εις βάρος μου διότι δήθεν κατέβασα μία αφίσα. Σας προτρέπω λοιπόν να με καταγγείλετε και πάλι γιατί ζήτησα από φοιτητές μου και κόλλησαν μία αφίσα πάνω από το σύνθημα: "ΕAΑΚίτες τραμπούκοι , μας παίρνετε τσιμπούκι", διότι δυστυχώς ΔΕΝ δύναμαι ακόμη να κάνω μάθημα μέσα σ έναν τέτοιο χώρο. Και γιατί απελπίζομαι που οδηγούν κάποιοι ιδιοτελώς τα παιδιά σε αυτό τον δρόμο του μίσους και της μισαλλοδοξίας, που μοιάζει αδιέξοδος.

Και εσείς αντί να δημοσιεύσετε την απάντησή μου, δείχνοντας ανθρώπινα σεβασμό σε ένα συνάδελφο που υπηρετεί επί 32 χρόνια τη δημοσιογραφία, με σχολιάζετε "ζυγίζοντας" με τα δικά σας σταθμά και μέτρα τη δική μου αξιοπιστία, βγάζοντάς την... λιγότερη από της φοιτήτριας -που δεν γνωρίζω, δεν είδα και δεν είναι στο εξάμηνο που εγώ διδάσκω- απειλώντας με, επιπλέον, με μελλοντικές δημοσιεύσεις...

Τι κρίμα να νομίζετε ότι εσείς είστε οι δίκαιοι, εσείς μόνον αγαπάτε τους νέους, εσείς θα κάνετε καλύτερο τον κόσμο μας, εσείς αγωνίζεστε... όταν δεν μπορείτε να σεβαστείτε τους άλλους. Κυρίως όμως με αυτούς τους οποίους διαφωνείτε και εσείς θεωρείτε ως αντιπάλους σας. Εγώ σέβομαι τις απόψεις σας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σκύψω το κεφάλι μου στον εκφοβισμό που ασκείτε, όπως και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις έχω δημόσια δηλώσει. Υποστηρίζω, με όλες μου τις δυνάμεις, στα πλαίσια της Ένωσής μας το δικαίωμά σας να διαφωνείτε με όποιον θέλετε αλλά και το δικό μου δικαίωμα να υποστηρίζω ότι είμαι για σας ένας εύκολος, αν όχι και ευχάριστος, στόχος που εμμέσως με εκβιάζετε για να σιωπήσω...

Άννα Παναγιωταρέα

ΥΓ. Σημειώνω επίσης ότι ενώ την "καταγγελία σας" την εμφανίσατε ως... έκτακτο παράρτημα και την δημοσιεύσατε σε όλα τα sites ως σχόλιο, την δική μου απάντηση μου κάνατε τη... χάρη και την βάλατε στο τέλος ενός newsletter που μάλιστα κατ' αρχήν δεν ήταν καν... συνημμένη. Αυτό όσον αφορά στην δεοντολογία που τηρείτε".

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφενός είναι πεολειχία και όχι πεολειξία, αφετέρου το παράδειγμα με την κάλυψη του συνθήματος, είναι άσχετο με το ζήτημα του σκισίματος της αφίσας.

Καλό θα ήταν να διαβάζετε τι γράφετε...

ΡΑΔΙΟ ΣΤΑΜΠΑ είπε...

Αφενός είναι "πεολειξία" και όχι "πεολειχία" (βλέπε λεξικό Γ. Μπαμπινιώτη), αφετέρου έχετε δίκιο στο τελευταίο.

Καλό θα ήταν να ανοίγετε κι ένα λεξικό πριν γράψετε (και δη ανώνυμα)...

Ανώνυμος είπε...

Καλά πόσο καραγκιόζης μπορεί να είναι κάποιος γράφοντας τέτοιου είδους κακεντρεχή σχόλια; Και στο τέλος να αποδεικνύεται άσχετος και... ανορθόγραφος!
ΕΡίναι αυτό που λέμε πήγε για μαλλί και νγήκε κουρεμένος!
Συγγνώμη για τις φράσεις
Αφροδίτη