Δευτέρα 21 Μαΐου 2007

Απεργία στο ραδιόφωνο του Alpha

Εικοσι-τετράωρη προειδο-ποιητική απεργία στον Alpha 98,9 κήρυξε για την επόμενη Tρίτη 29 Μαΐου η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.).
Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ενώσεως, που ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα, αποφασίστηκε ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο ραδιόφωνο του Alpha αποτελούν μονόδρομο, προκειμένου να μη βρεθούν στο δρόμο οι πέντε δημοσιογράφοι του σταθμού, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας λήγουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Η Ένωση είχε θέσει επανηλειμμένως το ζήτημα στο διευθύνοντα σύμβουλο και γενικό διευθυντή του σταθμού, Βασίλη Θωμόπουλο, χωρίς να λάβει απαντήσεις. Ο ίδιος μάλιστα εκλήθη στα γραφεία της Ε.Σ.Η.Ε.Α. την περασμένη Δευτέρα (μετά τη γενική συνέλευση των εργαζομένων του σταθμού στις 4 Μαΐου) και αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε απάντηση για το εργασιακό μέλλον των συναδέλφων, αρκούμενος στο να δηλώσει ότι "θα συζητήσει το θέμα με τη διοίκηση και θα απαντήσει έως την Παρασκευή 18 Μαΐου". Και αυτή η προθεσμία, όμως, εξέπνευσε χωρίς ποτέ ο κ. Θωμόπουλος να επικοινωνήσει με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Σ.Η.Ε.Α.
Να σημειωθεί ότι εκτός από τις μη ανανεώσεις των συμβάσεων (πέντε δημοσιογράφων και ενός ηχολήπτη), σε εκκρεμότητα βρίσκεται και το ζήτημα της μη καταβολής της αποζημίωσης των δημοσιογράφων για την εργασία τους τα Σαββατοκύριακα (τους χρωστά όλα τα Σαββατοκύριακα από τον περασμένο Οκτώβριο!). Σε επικοινωνία του με το Δ.Σ. της Ενώσεως, ο κ. Θωμόπουλος ζήτησε ακόμη μια αναβολή μέχρι... αύριο, ωστόσο τα μέλη του συμβουλίου αποφάσιαν ομοφώνως την πραγματοποίηση της 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας στις 29 του μηνός (όπως άλλωστε είχαν εξουσιοδοτηθεί να πράξουν από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων).

Βασικό αίτημα της απεργίας είναι η άμεση μετατροπή των συμβάσεων αυτών σε αορίστου χρόνου, όπως από την αρχή θα έπρεπε να ήταν, δεδομένου ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η εργασία τους είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του σταθμού.

Σε περίπτωση που το αίτημα δεν ικανοποιηθεί ως την ημέρα της κινητοποίησης, η Ε.Σ.Η.Ε.Α. θα προχωρήσει σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες στον Alpha 98,9.

Να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Θωμόπουλος προέβη πρόσφατα σε νέα συρρίκνωση του ενημερωτικού προγράμματος του σταθμού: τα δελτία ειδήσεων τα Σαββατοκύριακα σταματούν, πλέον, στις 2 το μεσημέρι και τις καθημερινές στις 11 το βράδυ (αντί για 24ωρη ροή ειδήσεων που υπήρχε μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο), γεγονός πρωτάκουστο για ενημερωτικό σταθμό.
Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του ιδιοκτήτη του σταθμού, Δημήτρη Κοντομηνά, το περιβάλλον του οποίου εμφανίζεται δυσαρεστημένο από αυτές τις κινήσεις, καθώς ο ίδιος σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να ανοίξει "πόλεμο" με την Ε.Σ.Η.Ε.Α.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καιρός ήταν να γίνει μια απεργία γιατί η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο

"Ομάδα των 4 δημοσιογράφων"

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Τι τραβανε και αυτοι οι δημοσιοκαφροι...
Ακουω φανατικα του Ραδιομυθους με τον Τζιμακο!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι ακούω Σταυρόπουλο-Βερύκιο. Θα πούμε τίποτα για την απεργία αύριο ή θα κάνουν την πάπια;